To hitro pecivo z borovnicami je popoln recept za vse, ki obožujejo sadne sladice, a nimajo časa za zapleteno peko. Uporabimo zamrznjene ameriške borovnice, ki so prav tako odličnega okusa in med peko so med peko nekoliko bolj obstojne kot gozdne borovnice. Borovničev biskvit je rahel, prepletajo se okusi sladkega biskvita in rahlo kislih borovnic. ☕💜 Priporočam tudi recept: Rolada z borovničevim nadevom!
Borovničev biskvit v manj kot eni uri – sladka poslastica za vse priložnosti 🎂
Čas priprave & Prehranske vrednosti
🔥 Peka: 35 minut
🥄 Skupaj: 50 minut
🍽️ Število porcij: 12 kosov
📊 Prehranska vrednost za kos peciva
🔸 Kalorije: 230 kcal
🔸 Beljakovine: 4 g
🔸 Ogljikovi hidrati: 35 g
🔸 Maščobe: 9 g
🛒 Sestavine za hiter borovničev biskvit
Sestavine za biskvit
✅ 3 jajca 🥚
✅ 150 g sladkorja
✅ 1 vaniljev sladkor
✅ 100 ml mleka 🥛
✅ 100 ml olja 🧈
✅ 200 g gladke moke
✅ 1 pecilni prašek
✅ Ščepec soli
Za dodatek za boljši biskvit
✅ 200 g zamrznjenih ameriških borovnic 🫐 (ne odtajaj jih!)
✅ 1 žlica ostre moke (za posip borovnic)
✅ Sladkor v prahu za posip
👨🍳 Postopek priprave po korakih s slikami
1️⃣ Priprava biskvita
- Stepanje jajc in sladkorja – v veliki posodi stepaj jajca, sladkor in vaniljev sladkor, dokler ne dobiš svetle in puhaste mase (pribl. 3 minute)
- Dodaj tekoče sestavine – vmešaj mleko in olje.
- Dodaj suhe sestavine – presej moko, pecilni prašek in sol ter jih postopoma vmešaj v maso. Več o pripravi biskvitnega testa najdeš na tej POVEZAVI!
2️⃣ Priprava ameriških borovnic
- Ne odtajaš jih! Zamrznjene ameriške borovnice posuj z ostro moko in jih rahlo premešaj – to prepreči, da bi potonile na dno peciva.
- Po mojem receptu je vseeno če se borovnice potopijo na dno, ker biskvit po peki obrnem in takrat so borovnice, ki so se potopile, lepo vidne na dnu biskvita.
- Večino borovnic vmešaj v testo, nekaj pa jih prihrani za posip po vrhu. Borovnice lahko razporediš v kakšen vzorček, čeprav se bo med peko razlezel.
3️⃣ Peka borovničevega biskvita
- Pekač (21x21x6 cm) obloži s peki papirjem ali ga namasti z maslom. Sama uporabljam model za peko, ki ima na dnu rožico, ki je zelo lepa dodatna dekoracija.
- V namaščen pekač prelij biskvitno maso in jo enakomerno razporedi.
- Po vrhu dodaj preostale borovnice za lepši videz.
- Peci v predhodno segreti pečici na 180°C približno 35 minut .
- Preveri z zobotrebcem – če pride ven čist, je pecivo pečeno.
- Po peki pusti, da se ohladi, nato po želji potresi s sladkorjem v prahu.
- Pecivo pečeno v modelu z vzorcem, ohladimo in previdno obrnemo, tako je vzorec na vrhu, lepo pa se vidijo tudi borovnice.
🔝 Triki in nasveti za popolno hitro pecivo z borovnicami
💡 Ne odtajaš borovnic! Če jih odtajaš, bodo spustile preveč soka in obarvale testo.
💡 Za še boljši okus – dodaj naribano lupinico ene bio limone 🍋.
💡 Uporabi koruzni škrob namesto moke za posip borovnic – še bolje prepreči, da bi se borovnice potopile v testo.
💡 Če želite manj sladko pecivo, lahko sladkor zmanjšate na 120 g.
Priporočam ogled receptov za biskvitna peciva
- Trikrat pečeno pecivo 🔥🥮 – Nepremagljivo hrustljavo in sladko!
- 🥮 Sočna potratna potica – kraljica praznične peke✨
- Velikonočni biskvit presenečenja z višnjami in čokolado 🐣🍫
- 🌙 Recepti za lunice 🌙 – Najboljše ideje za čudovite piškote
- 💖 Biskvitni srčki z vanilijevo kremo in jagodnim prelivom 🍓 – sladica, ki osvoji srce!
- Dvobarvno biskvitno pecivo z ameriškimi borovnicami – sočno in preprosto! 🍰🫐
- 🍑 “Sočno biskvitno pecivo z marelicami 🍑 – Preprost in okusen recept!
- Najboljši marmorni kolač
Ne spreglej TOP aktualnih receptov
- 🌙 Recepti za lunice 🌙 – Najboljše ideje za čudovite piškote
- 🍑 Breskvice – mehke in sočne dobrote! 🥮 (recept + triki)
- 🍪🌟 Vanilijevi rogljički brez kompliciranja – Mehki, dišeči in božanski!
- 🥮 Sočna orehova potica – recept za mehko, rahlo in praznično potico! 🇸🇮
- 🥧 “Orehova potica 🥧 – Tradicionalni slovenski recept, ki vedno uspe
- 🥧 Potratna potica 🥧 – Razkošen recept za pravo slovensko specialiteto