Slasten velikonočni biskvit z višnjami, čokoladnimi bonbončki, ter belo in temno čokolado. Barvit, okusen in popoln za praznično mizo! Preprost recept, pecivo lahko pripravite skupaj z najmlajšimi, ki se bodo posebej razveselili barvitit bonbončkov. Priporočam tudi recept: 🍑 “Sočno biskvitno pecivo z marelicami 🍑 – Preprost in okusen recept!
🐣 Velikonočni biskvit presenečenja z višnjami in barvnimi čokoladnimi bonbončki 🍫🎨
Čas priprave & Prehranske vrednosti
📊 Prehranska vrednost (na kos, če razrežeš na 12 kosov)
🔸 Kalorije: 250 kcal
🔸 Beljakovine: 4 g
🔸 Ogljikovi hidrati: 32 g
🔸 Maščobe: 12 g
Če niste ravno vešči peke in se za Velikonočne praznike ne boste lotili peke orehove potice, potem lahko pripravite preprosto biskvitno pecivo presenečenja. V biskvit bomo skrili slastne višnje, čokoladne in barvne bonbone, na koncu pa bomo pecivo še potresli s čokoladnimi mrvicami. Vse o pripravi biskvita si oglej TUKAJ!
🛒 Sestavine za Velikonočni biskvit presenečenja – pekač 21x21x6 cm
Sestavine za biskvit
✅ 3 jajca
✅ 150 g sladkorja
✅ 1 vaniljev sladkor
✅ 100 ml mleka
✅ 100 ml olja
✅ 200 g gladke moke
✅ 1 pecilni prašek
✅ Ščepec soli
Sestavine za okras in presenečenje v biskvitu
✅ 100 g barvnih čokoladnih bonbončkov (Smarties, M&M’s…)
✅ 2 diagonalni vrsti višenj (približno 50 g višenj) 🍒
✅ 50 g bele čokolade, nasekljane ali v kroglicah 🍫⚪
✅ 50 g temne čokolade, nasekljane ali v kroglicah 🍫🟤
✅ 30 g čokoladnih mrvic (bela in temna čokolada)
👨🍳 Postopek priprave po korakih
1️⃣ Priprava biskvita
- Jajca in sladkor – stepaj jajca, sladkor in vaniljev sladkor, dokler masa ne postane svetla in puhasta (pribl. 3 min).
- Dodajanje tekočih sestavin – nežno vmešaj mleko in olje.
- Suhe sestavine – moko, pecilni prašek in sol presej in postopoma vmešaj v maso.
2️⃣ Sestavljanje peciva – ustvarjanje pisanega vzorca
- Pekač obloži s peki papirjem ali bogato namaži z maslom.
- V namaščen pekač zlij maso in jo poravnaj.
- Višnje položi diagonalno v dve vrsti (tako bo pecivo imelo lep vzorec pri rezanju).
- Posuj barvne bonbončke, da enakomerno prekrijejo ostalo površino biskvita.
- Dodaj belo in temno čokolado, da bo pecivo še bolj pisano. Uporabiš lahko pisane bonbončke, ki jih kupimo za dekoreacijo sladic.
3️⃣ Peka peciva s pisanimi bonbončki
🔥 Pečico predhodno segrej na 180°C (klasična) ali 170°C (ventilatorska).
🔥 Pecivo peči približno 30 minut, dokler ne postane zlato rjavo.
🔥 Zadnjih 5 minut pred koncem peke potresi čokoladne mrvice, da ostanejo lepo vidne in hrustljave.
🔝 Triki in nasveti za popoln velikonočni biskvit
💡 Za bolj pisano skorjico – lahko barvne bonbone posuješ tudi po vrhu takoj po peki, ko je pecivo še vroče.
💡 Za sočnejši biskvit – lahko v maso dodate žlico kisle smetane ali jogurta.
💡 Za čokoladno presenečenje v notranjosti – v testo lahko vmešaš tudi 2 žlici stopljene bele ali temne čokolade.
🟢 Potresi s sladkorjem v prahu za praznični učinek ❄️
🟢 Potreži s stepeno smetano ali vaniljevim sladoledom 🍦
🟢 Dodaj nekaj svežih višenj ali sadja za osvežitev 🍒