tribarvno biskvitno pecivo

Tribarvno biskvitno pecivo

Tribarvno biskvitno pecivo je okusna in tudi na videz privlačna sladica. Malo spominja na marmorni kolač, kjer polovici testa dodamo kakav in tako dobimo barvno pecivo. V današnjem receptu bomo naredili malo drugače, pripravili bomo rumeno testo iz rumenjakov in belo testo iz beljakov.

Testo bomo nato izmenično polagali v potičnik in ga potresli s kakavom v prahu ali naribano čokolado.

Tribarvno biskvitno pecivo
Tribarvno biskvitno pecivo

Tribarvno biskvitno pecivo

Poznamo več receptov za takšna biskvitna peciva, današnjega sem malo priredila po svoje, ker nisem imela kakava v prahu. Namesto kakava sem uporabila naribano čokolado za kuhanje in čokoladno v prahu, ki jo uporabljam za pripravo vroče čokolade. V originalnem receptu so zato barve malo bolj intenzivne. Pecivo je puhasto in izredno okusno!

Sestavine za rumeno testo z rumenjaki

  • 5 rumenjakov
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 150 g bele moke
  • 50 ml mleka
  • 50 ml olja
  • 20 g čokolade v prahu ali naribane čokolade

Sestavine za belo testo z beljaki

  • 5 beljakov
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 150 g bele moke
  • 50 ml olja
  • 50 ml mleka
  • 20 g naribane čokolade ali čokolade v praju

Kako pripravimo rumeno in belo testo za tribarvno pecivo?

  1. Najprej ločimo rumenjake in beljake. Za rumeno testo penasto umešamo rumenjake, sladkor in  vaniljev sladkor. Ko se masa speni, počasi prilijemo najprej mlekom in nato še olje. Premešamo, da se vse sestavine med seboj pomešajo.
    tribarvno pecivo
    Rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor penasto umešamo, dodamo mleko in olje. Premešamo in dodamo mleko s pecilnim praškom. Iz beljakov in sladkorja naredimo trd sneg, dodamo olje in mleko, ter na koncu še moko s pecilnim praškom.
  2. Moko s pecilnim praškom presejemo in jo stresemo k rumenjakovi masi. Premešamo in miksamo še toliko časa, da dobimo gladko maso.
  3. Iz beljakov, sladkorja in vaniljevega sladkorja stepemo trd sneg. Prilijemo mleko in olje, premešamo in dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Maso še nekaj časa miksamo, da je brez grudic. Belo testo iz beljakov je malo bolj tekoče.
    biskvitno pecivo
    Pripravili smo rumeno testo iz rumenjakov in belo testo iz beljakov.

Kako pripravimo tribarvno pecivo za peko?

  • Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj C, keramičen potičnik namažemo z maslom.
  • Najprej v potičnik naložimo polovico rumenega testa in ga potresemo s kakavom v prahu, jaz sem uporabila čokolado v prahu. Mogoče bi za lepši videz morala dodati več čokolade.
  • Čez rumeno testo potreseno s čokolado v prahu položimo polovico belega testa iz beljakov. Čez  potrosimo naribano čokolado ali kakav in po vrhu položimo drugo polovico  rumenega testa, ki ga spet potresemo s čokolado v prahu.
    biskvitno pecivo pečeno v potičniku
    V namaščen potičnik naprej položimo polovico rumenega testa in ga potresemo s čokolado v prahu, čez položimo polovico belega testa iz beljakov in ga potresemo z naribano čokolado. Isto ponovimo še enkrat, belega testa na koncu ne potresemo s čokolado.
  • Pecivo pečemo 45 minut pri 180 stopinjah C. Ko je pecivo pečeno, ga še nekaj časa pustimo v potičniku, nato ga previdno zvrnemo na desko. Počakamo da se ohladi, nato ga potresemo s sladkorjem v prahu in narežemo.

    Na koncu v potičnik položimo še drugo polovico belega testa iz beljakov, ki ga tokrat ne potresemo s čokolado v prahu.

  • Potičnik postavimo v pečico ogreto na 180 stopinj, pecivo pečemo 45 minut. Ko je pecivo pečeno, ga še nekaj časa pustimo v potičniku in ga nato previdno zvrnemo na desko. Meni je kolač na vrhu malo razpokal, ko sem ga zvrnila na desko, pa je tudi malo počil.
  • Pustimo da se pecivo malo ohladi, nato ga potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Tribarvno biskvitno pecivo

Priporočam ogled podobnih receptov

Marmorni kolač

marmorni kolač

Rolada v biskvitu

rolada v biskvitu

Rolada z mandarinami

rolada z mandarinami

Roladna kupola

Roladna torta

Pomarančni kolač

pomarančni kolač

Recepti za mavrične sladice iz tujih spletnih strani

mavrična rolada