Oreo sladica s pudingom brez peke

posted in: Aktualno, Piškoti | 0

Oreo sladica brez peke je odlična sladica, ki je hitro pripravljena in izredno okusna. Potrebovali bomo samo oreo piškote, ki so v zadnjem času pravi hit. Poleg oreo piškotov bomo potrebovali še puding, maslo, sladkor v prahu, mleko, smetano za stepanje in kondenzirano mleko. Najlepše pri tem receptu pa je to, da sladico pripravimo popolnoma brez peke.

Zakaj je ta sladica tako posebna? Meni je najbolj všeč to, da lahko pri pripravi poljubno spremenim okus pudinga, uporabim pa lahko tudi različne okuse orio piškotov. Za pripravo potrebujemo samo 15 minut, običajno imamo vse sestavine ki jih potrebujemo vedno pri roki. Podobno sladico lahko pripravimo tudi v kozarčku! Za vse ljubitelje oreo piškotov in za ljubitelje sladic brez peke! Več receptov za sladice z orio piškoti si lahko ogledate TUKAJ! 

oreo sladica
Oreo sladica s pudingom brez peke

Oreo sladica s pudingom brez peke

Recept za pripravo oreo sladice je res preprost, a za resnično popolno sladico moramo upoštevati nekaj navodil. Sladico vedno ponudimo ohlajeno, saj bo tako še boljšega okusa in tudi lažje jo bomo narezali. Sladico lahko pokrito s folijo v hladilniku hranimo tudi do pet dni, zamrzniti pa je žal ne moremo.

Sladico lahko postrežemo tudi v kozarčku, enostavno vse sestavine po istem vrstnem redu kot je navedeno v receptu, položimo v kozarčke in ohlajeno postrežemo. Sladico lahko poljubno okrasimo z različnimi sadnimi prelivi, ali pa po vrhu enostavno položimo cele oreo piškote različnih okusov.

Namesto instant čokoladnega pudinga, lahko za pripravo sladice uporabimo pudinge drugih okusov, lahko tudi kombiniramo različne okuse. Sladico bomo naredili še bolj privlačno, če bomo v puding vmešali nekaj koščkov piškotov.

Sestavine za oreo sladico

 • 1 paket oreo piškotov
 • 1/4 skodelice stopljenega masla
 • 250 g kremnega sira
 • 1/2 skodelice sladkorja v prahu
 • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
 • 2 skodelici stepene smetane
 • 1 pločevinka sladkega kondenziranega mleka
 • 1 zavitek čokoladnega instant pudinga
 • 1 1/2 skodelice mleka

Kako sestavimo oreo sladico brez peke?

 1. 3/4 piškotov oreo zdrobimo, lahko s pomočjo kuhinjskega robota, ali pa jih položimo v vrečko, zapremo in jih zdrobimo z valjarjem. Za pripravo sladice moramo piškote zdrobiti na zelo majhne koščke. Preostale piškote prihranimo za kasneje.
 2. V večji posodi zmešamo zdrobljene oreo piškote z zmehčanim maslom, dobiti moramo gladko maso.
 3. Mešanico poravnamo po dnu steklenega pekača in ga za nekaj minut postavimo v hladilnik.
 4. V drugi posodi z električnim mešalnikom do gladkega stepemo kremni sir, dodamo sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt. Mešanico še nekaj časa stepamo, da se vse sestavine dobro premešajo med seboj.
 5. Posebej stepemo sladko smetano za stepanje, ko je dovolj čvrsta, jo vmešamo v mešanico kremnega sira in sladkorja v prahu.
 6. Medtem ko smo pripravljali kremni sir in sladko smetano, se je mešanica zdrobljenih oreo piškotov in masla že dobro ohladila, zato pekač vzamemo iz hladilnika. Po vrhu zdrobljenih piškotov poravnamo mešanico kremnega sira in sladke smetane.
 7. Zmešamo zavitek instant čokoladnega pudinga, mleko in sladko kondenzirano mleko. Dobro premešamo, da dobimo gladko maso.
 8. Mešanico s čokoladnim pudingom poravnamo po mešanici kremnega sira in sladke smetane.
 9. Po vrhu vsega nanesemo stepeno sladko smetano in jo potresemo s preostalimi zdrobljenimi oreo piškoti. Sladico lahko tudi poljubno okrasimo z različnimi sadnimi prelivi, ali pa na vrh položimo cele oreo piškote različnih okusov.
 10. Sladico za najmanj 4 ure postavimo v hladilnik, ohlajeno narežemo in postrežemo.
Oreo sladica
Oreo sladica