jabolčni biskvit

🍎 Sočno biskvitno pecivo z jabolki in čokoladnimi kapljicami

 

    Avtorica: Karmen Valant  

 

    Datum objave:  

Sladice z jabolki se vedno priležejo, pa naj bo to jabolčna pita, jabolčni štrudelj ali pa preprosto biskvitno pecivo z jabolki. Danes bomo pripravili biskvitno pecivo z jabolki in čokoladnimi kapljicami.  Sočna jabolka v rahlem biskvitu, obogatena s čokoladnimi kapljicami, ki se stopijo med peko, ustvarijo čudovit sladko kisel okus. 

sočno jabolčno pecivo

😍🍏🍫🍎 Sočno biskvitno pecivo z jabolki in čokoladnimi kapljicami

🕒 Čas priprave🔥 Čas peke🍽 Količina👩‍🍳 Avtor📅 Datum
20 minut35–40 minutpekač 24×24 cmKarmen Valant27. marec 2025

📝 Sestavine za preprost jabolčni biskvit z jabolki

  • 3 večja jabolka (olupljena in narezana na tanke rezine)
  • 3 jajca (L)
  • 120 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 ml mleka
  • 100 ml sončničnega olja
  • 180 g gladke moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 50 g temnih čokoladnih kapljic (ali grobo sesekljane čokolade)
  • ščep soli
  • maslo + moka za pekač

👩‍🍳 Postopek priprave po korakih

  1. Pripravi jabolka
    Jabolka olupi, odstrani peščišče in nareži na tanke rezine. Lahko jih rahlo pokapljaš z limoninim sokom, da ne porjavijo. enostavno jabolčno pecivo
  2. Stepanje biskvitne mase
    Jajca s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in ščepcem soli penasto stepi (vsaj 5 minut), da nastane svetla in puhasta zmes.
  3. Dodaj mokre sestavine
    V jajčno maso vmešaj mleko in olje – z ročnim mešalnikom ali lopatko.
  4. Dodaj suhe sestavine
    Posebej zmešaj moko, pecilni prašek in cimet. Nato jih postopoma presej v jajčno maso in nežno vmešaj.
  5. Dodaj čokoladne kapljice
    Na koncu nežno vmešaj čokoladne kapljice (nekaj jih prihrani za posip). jabolčni biskvit s cimetom
  6. Zlaganje v pekač
    Pekač 24×24 cm namaži z maslom in posuj z moko. Vlij polovico mase, nato razporedi polovico jabolk. Dodaj drugo polovico mase in ponovno razporedi preostanek jabolk. Po vrhu posuj še nekaj čokoladnih kapljic.
  7. Peka biskvita
    Peci v pečici, segreti na 180 °C (klasična peka), približno 35–40 minut, oziroma dokler zobotrebec ne pride ven čist. preprost jabolčni biskvit
  8. Hlajenje in postrežba:
    Ohladi v pekaču, nato razreži na kocke. Po želji potresi s sladkorjem v prahu ali postrezi s kepico vaniljevega sladoleda.

    jabolčni biskvit


🍽️ Prehranske vrednosti na kos peciva

Energijska vrednostOgljikovi hidratiBeljakovineMaščobeVlaknine
210 kcal27 g4 g9 g1,5 g

💡 Namigi in triki:

  • Jabolka lahko nadomestiš z naribanimi hruškami ali slivami.
  • Za še več okusa v testo dodaj naribano limonino lupinico.
  • Pecivo je odličnega okusa tudi dan po peki – shranjeno naj bo v zaprti posodi.

Priporočam ogled TOP aktualnih receptov 

           

Ocenite recept!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja