Recepti za božične sladice

Recepti za božične sladice

Recepti za Božične sladice! V času Božičnih praznikov zadiši po sveže pečenih piškotih in drugih prazničnih sladicah. Čeprav nismo preveč vešči peke, lahko vseeno pripravimo preproste maslene piškote in jih okrasimo v veselih božičnih motivih.

V današnjem prispevku sem pripravila velik izbor receptov za Božično peko. Spekli bomo preproste medenjake, maslene piškote, orehovo potico in potice z drugimi nadevi. Pripravili bomo okusne in privlačne rolade, spekli orehove rogljičke in spekli Božično torto.

recepti za božične sladice

Tradicionalna orehova potica

Brez orehove potice si skoraj ne predstavljamo Božičnih praznikov. Orehovo potico lahko spečemo že kakšen dan pred prazniki, če nam rez zmanjkuje časa, lahko tudi že veliko prej.

Seveda je orehova potica najboljša sveže pečena, a brez skrbi jo lahko zamrznemo in jo dan preden jo postrežemo, vzamemo iz zamrzovalnika. Recept za tradicionlano orehovo potico TUKAJ.

praline recepti za božične sladice

Praline iz bele čokolade

Praline so okusna sladica, priprave se lahko lotijo popolni začetniki. Malce posebna sladica, drobni grižljaji, ki nas vedno znova presenetijo z različnimi okusi. Praline lahko pripravimo z različnimi polnili, v času božične peke so priljubljeni okusi marcipana, karamele in čokolade.

Danes bomo pripravili preproste pralineje z navadno čokolado, oblite z belo čokolado. Ker bomo vsako kroglico posebej ročno oblikovali,bodo naši pralineji izvirni in edinstveni. Recept TUKAJ.

potratna potica

Potratna potica

Za potratno potico pa že moramo imeti nekaj pekovskega znanja in izkušenj, vendar nam to ne sem vzeti volje. V receptu sem opisala celoten postopek priprave potratne potice, priložene so tudi slike po korakih.

Potratna potica je vsekakor kraljica med Božičnimi sladicami. Recept TUKAJ:

ruske kape

Ruske kape

Ruske kape so čudovita sladica, ki pa za pripravo potrebuje nekaj potrpljenja. Z nekaj spretnosti, lahko ruske kape okrasimo z različnimi prelivi. Recept TUKAJ.

Janeževi upognjenci

janeževi upognjenci

Janeževi upognjenci so sladica naše mladosti in čeprav se je zdelo čisto preprosto, ko smo gledali mamo ali babico, kako jih pripravljata…No, pa poskusimo! Recept TUKAJ!

orehovi rogljički

Orehovi rogljički

Orehovi rogljički so brezčasna sladica, ki si jih lahko privoščimo zjutraj zraven kave, ponudimo jih pa lahko tudi kot Božično sladico.

Danes sem pripravila recepte za kvašene orehove rogljičke, orehove rogljičke z drožmi in rogljičke z različnimi marmeladami. Recepti TUKAJ. 

najboljše cimetove rolice

Cimetove rolice

Božični čas nas razvaja s prijetnimi vonji po cimetu in sveže pečnih piškotih. Cimetove rolice so kultna sladica, ki nikakor ne sme manjkati na praznično obloženi mizi. Recept TUKAJ.

kremšnite v kozarčku

Kremšnita v kozarčku

Kremšnita v kozarčku je sladica, ki jo lahko pripravi še tako nespretna gospodinja. Preprosta in okusna sladica, ki jo lahko brez slabe vesti postavimo na praznično mizo. Recept TUKAJ.

trikrat pečeno pecivo

Trikrat pečeno pecivo

Le kako se sliši…trikrat pečeno pecivo? Brez skrbi, čeprav je ime peciva slišati težka za pripravo, ni tako hudo. Izredno okusno pecivo, ki ga lahko z nekaj spretnosti okrasimo z različnimi prelivi. Recept TUKAJ. 

princeske

Princeske

Princeske ali princes krofi so prav tako sladica naše mladosti in prav gotovo se jih ne bi branili tudi v času Božičnih praznikov. Mogoče ste se ustrašili recepta…vendar brez skrbi, če se boste držali postopka, vam bodo uspele najboljše princeske. Recept TUKAJ.

breskvice

Breskvice

Le kdo ne mara breskvic? S tem pecivom je veliko dela in če nimate potrpljenja naj vam jih pripravi kdo drug. Meni je speče prijateljica Mari, ki je tudi spekla večino peciva, ki ga predstavljam v današnjem prispevku. Ste vedeli, da lahko breskvice pripravite tudi v različnih barvah?

Zakaj pa ne bi letos na Božični večerji postregli modre in zelene breskvice? Recept TUKAJ.

Korenčkova potica

Kako se sliši…korenčkova potica? Kot nekaj zdravega? Brez skrbi, to je čisto prava potica s korenčkovim nadevom. Odlična sladica, s katero boste očarali svoje goste. Recept TUKAJ.

veganski linški piškoti božični recepti

Veganski linški piškoti

Ste na Božično večerjo povabili vegetarijanca ali vegana, sedaj pa ne veste katero sladico bi mu postregli. Odlična izbira so veganski linški piškoti…okusni, prijetni na pogled in preprosti za pripravo. Poglej RECEPT.

medenjaki božični

Veseli medenjaki

Medenjaki so najpogosteje pripravljeno božično pecivo. Preprosti piškoti, ki jih z modelčki izrežemo iz testa, spečemo in ohlajene poljubno okrasimo. Pri okraševanju poiščimo otroka v sebi in naredimo čisto posebne piškote. Recept TUKAJ.

masleni piškoti božični

Masleni božični piškoti z glazuro

Za maslene piškote pripravimo preprosto masleno testo, ga nekaj časa postavimo na hladno in ga nato razvaljamo. Iz testa izrežemo poljubne božične motive in jih okrasimo z glazuro v različnih barvah. Recepti TUKAJ.

brezglutenski piškoti

Brezglutenski božični piškoti

Med nami je vse več ljudi, ki so občutljivi na jedi z glutenom. Resnično si ne želimo, da si naši gostje zaradi zdravstvenega stanja, ne bi smeli privoščiti naših sladic. Pripravimo preproste breglutenske piškote, ki jih bodo z veseljem vsi poskusili. Poglej RECEPT.